www.100vragenblok.nl

100vragenblok

Tekstbureau Bouwens Tekst heeft in eigen beheer het 100vragenblok gemaakt. Een scheurblok voor tieners met 100 leuke weetjesvragen: van muziek tot techniek en van mode tot filosofie. De opbrengst van het blok gaat naar het goede doel SchoolChild Africa. Zie ook www.100vragenblok.nl.Tenkai

Tenkai

Voor het toonaangevende onderwijsadviesbureau APS schreef Bouwens Tekst het boek Tenkai, bewust van kwetsbaar naar kracht. Een praktische aanpak voor kwetsbare en zeer zwakke scholen.Publieksversie branchebeeld VV-T

Publieksversie branchebeeld VV&T

In de stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T werkt een groot aantal organisaties samen: ministerie, Zorgverzekeraars Nederland, Inspectie voor de Gezondheidszorg, zorgondernemers, LOC en beroepsverenigingen. Van het branchebeeld 2008 is eind 2009 een publieksversie uitgebracht. De tekst is verzorgd door tekstbureau Bouwens Tekst.
Publieksversie branchebeeld VV&TBeleidsplan voor medewerkers

Beleidsplan voor medewerkers

Voor medewerkers van RIBW Fonteynenburg heeft tekstschrijver Margot Bouwens een vertaalslag gemaakt van het meerjarenbeleidsplan. Door een combinatie van passend taalgebruik, een heldere structuur en een aantrekkelijke vormgeving is het een boekje geworden dat door medewerkers en management zeer goed is ontvangen.Handboek Brandveiligheid

Handboek Brandveiligheid

Voor cliëntenraden van instellingen voor zorg en opvang heeft Bouwens Tekst het Handboek Brandveiligheid geschreven. Het handboek heeft tot doel cliëntenraden te ondersteunen als zij zich buigen over dit ingewikkelde onderwerp. Het handboek en de bijbehorende signaleringslijst zijn ontwikkeld in het kader van het rijksactieprogramma Brandveiligheid. VaDéHa communicatie verzorgde de vormgeving.Congreskrant

Congreskrant

Jeanet Brouwhuis van JBace Eventmanagement organiseerde voor Dutch Power het congres De Verwarring. Bouwens Tekst schreef naast een vooraankondiging, uitnodiging, persbericht en impressie van de dag ook een krant op tabloid formaat.
Congreskrant Dutch PowerSmakelijk!

Smakelijk Kanaleneiland!

Het kookboek 'Smakelijk Kanaleneiland' bevat gerechten van bewoners uit een van de kleurrijke wijken in Utrecht. Tekstbureau Bouwens Tekst verzorgde de eindredactie.De Gezinsagenda 2009

De Gezinsagenda

Met veel plezier wordt meegewerkt aan de totstandkoming van De Gezinsagenda. Het is een vrolijke agenda die tevens bijdraagt aan het goede werk van Stichting Edukans. Margot Bouwens zette alle puntjes op de i voor de agenda van 2009 en 2010.De Gezinsagenda 2009

NPT Procestechnologie

In 2008 en 2009 was Margot Bouwens eindredacteur van het vakblad NPT Procestechnologie. Het blad dat zes keer per jaar verscheen, richt zich op de hoog opgeleide (chemisch) procestechnoloog. In het blad wordt ingegaan op onderzoek en ontwikkeling, engineering, bouw, inbedrijfstelling, en optimalisatie en modificatie van installaties en fabrieken.Jubileumboek U.Ph.V.

Jubileumboek U.Ph.V.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Utrechtsche Philatelisten Vereeniging is een prachtig jubileumboek uitgegeven. Na een uitgebreide geschiedschrijving, sluit het boek af met een impressie van de viering van het 100-jarig bestaan. Bouwens Tekst verzorgde de tekst voor deze impressie, Castelijns Grafische Projekten verzorgde de vormgeving en Candace in vorm maakte de omslag.
Jubleumboek U.Ph.V.MVO-waaier

MVO-waaier

In opdracht van Yente heeft Bouwens Tekst meegewerkt aan de totstandkoming van een waaier met veertig praktijkvoorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De waaier, die een groot succes is, wordt verspreid onder MKB-ondernemers
MVO-waaierNieuwsbrief Pionier

Nieuwsbrief De Pionier

Katholieke basisschool De Pionier in Maarssen heeft tijdens de verbouwing van het schoolgebouw iedere maand een ‘De Pionier verbouwt’-nieuwsbrief uitgebracht. Met deze nieuwsbrief werden ouders, leerkrachten, overblijfkrachten en kinderen op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw en geïnformeerd over tijdelijke veranderingen. De goede communicatie heeft bijgedragen aan een soepel verlopen verbouwingsperiode.
Nieuwsbrief PionierManifest Federatie Vrouwenzaken

Manifest Federatie Vrouwenzaken

Op 30 oktober 2006 werd het politiek manifest van de Federatie Zakenvrouwen aangeboden aan SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan. In het manifest doet de federatie uitspraken over belangrijke politieke issues voor vrouwelijke ondernemers en managers. Bouwens Tekst heeft de standpunten van de federatie verwoord in een goed leesbaar manifest dat via verschillende kanalen over heel Nederland verspreid wordt. Ook een bijbehorende persuitnodiging is door Bouwens Tekst verzorgd.
ManifestEnquete Week van de Techniek

Enquête Week van de Techniek

De Week van de Techniek is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in de laatste klassen van de basisschool en de eerste klassen van het vmbo. Doel van de Week is kinderen enthousiast te maken voor een opleiding en loopbaan in de techniek. Aan de kinderen die deelnemen, wordt gevraagd zowel voor als na de Week een enquête in te vullen. Bouwens Tekst zorgt ervoor dat de vragen qua taalgebruik zijn afgestemd op de jonge doelgroep. Met als resultaat dat de enquête voor hen eenvoudig in te vullen is en de organisatie eenduidige antwoorden krijgt.
EnquêtePrintrunner nr. 3, oktober 2005

Nieuwsbrief PrintRun

PrintRun is een bureau voor grafisch projectmanagement. Zij verzorgen mailings en coördineren uiteenlopende producties op grafisch en multimediagebied. Bouwens Tekst verzorgt het tekstwerk voor hun nieuwsbrief: heel eigen, heel persoonlijk, heel leuk.
Printrunner nr. 3, oktober 2005Productpresentatie in GBF

Productpresentatie in GBF

GBF, a Girl’s Best Friend, is het meest toonaangevende tijdschrift over juwelen en sieraden in Nederland. Voor dit kroonjuweel onder de vrouwenglossy’s schrijft Bouwens Tekst artikelen en interviews, maar ook productpresentaties. Korte aantrekkelijke teksten over schitterende sieraden en juwelenhorloges, die de lezer verleiden.
Productpresentatie in GBFFederatie Zakenvrouwen, sociaal jaarverslag 2005

Jaarverslagen Federatie Zakenvrouwen

In de Federatie Zakenvrouwen bundelen netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers hun krachten richting politiek, wetenschap en samenleving. Bouwens Tekst geeft in de jaarverslagen op prettig leesbare wijze een overzicht van wat de federatie heeft bereikt. De omslag van het jaarverslag is tevens de brochure van de federatie.
Sociaal jaarverslag 2005
Sociaal jaarverslag 2006
Sociaal jaarverslag 2007Impressie van symposium AZN

Impressie van symposium AZN

Bij een impressie van een congres of symposium staan zowel de inhoud van de dag als de sfeer centraal. Aantrekkelijk geschreven en een goed inhoudelijk verhaal zorgen ervoor dat een impressie ook inderdaad gelezen wordt. Een mooi voorbeeld van hoe het kan, is de impressie die Bouwens Tekst schreef van het symposium Ambulancezorg, schakel in de keten.
Impressie van symposium AZN